Tuesday, June 7, 2011

Rode vruchten siroop!

Na een tijdje te zijn weg geweest ben ik nu terug met verse nieuwe recepten. Om te beginnen een heerlijke siroop om de zomer door te komen.

nodig voor 1 liter:

1kg rode vruchten zoals aardbei, framboos, rode bessen, blauwe bessen gemengd en gepureerd
1kg bruine suiker of een suiker vervanger bij agave
1/2 liter water
een lepel kardemom
 en om het langer te kunnen bewaren 35g citroenzuur opgelost in een beetje water.

Alle fruit moet heel erg goed worden gewassen, het liefst in lauw water. Doe de fruit, water, suiker, en kardemom in een pan en laat alles langzaam koken tot het de kookpunt bereikt. Doe de pan uit het vuur en laat het koud worden in een bak met water. Als het koud is de citroenzuur toevoegen en in een gesteriliseerde fles bewaren.

Heerlijk aangelengd met water of met groene thee en munt als ijsthee! Ook niet slecht als saus bij een citroentaart.

Got to love food!




Friday, February 4, 2011

Hummus!

OK! There are various ways of making Hummus it's even a competition between country's such as Lebanon and Israel's competition for whom makes the best hummus. I had the privilege to have tried both and I prefer the Lebanese hummus. But I will share with you the recipe I've been making for the last years and I can tell you that both Lebanese as Israeli friends  like it. So make it and try it yourself! Enjoy!

Ingredients:
1 can of chickpeas of 250g
1 full spoon of tahin (sesame paste)
2 garlic pieces
1cm of a Spanish pepper
sea salt
olive oil

Remove the add paper from the outside of the chickpeas can, hen open it and put the peas in the can on a small fire and let it cook until it starts to boil. Remove the can from the fire and take the water out and put the chickpeas into a blender together with the pepper, garlic, tahin and a pinch of salt. Add slowly in to the mixture while mixing it some olive oil until the mixture is like a thick yogurt. Remove the mixture from the blender put into a bowl pour a little bit more of oil on it and a branch of coriander. Serve it with some flat bread!

Enjoy!